Dagens favorit

Mjusikbyxor! (Y)


Högskoleprov: klart

Hemkommen från Högskoleprovet och nyduschad, äntligen!
Kan ju säga med en gång att Högskoleprov inte toppar listan över favoritsysslor på en lördag!
Sitta på prov från 8.30 till 16.10 med aldeles för långa pauser (onödigt med 30 minuter mellan varje prov) och sen sitta där och sova, vilket var det jag gjorde i stort sett. Jag personligen tycker att mycket text är jobbigt att läsa. Information på mer än 5 rader läser jag inte (vilket jag vet kan gå folk på nerverna ibland) men det går verkligen inte, och det här provet hade extremt mycket text. På läsförståelserna, engelska och svenska, gav jag upp efter en sida text, kryssa i lite som såg bra ut på pappret och satt sen i 40 minuter och tittade på klockan, givande? Nja...
Den enda delen som var hyfsad var mattedelen, där var det inte så mycket text, dock var jag ändå klar efter 20 minuter så då satt jag och löste uppgifterna för skojj skull och tittade på klockan. Så nej, det här med mycket text är inte min grej, därför de flesta inläggen här är ganska korta.
Jag läser heller aldrig andras bloggar, varför kan man ju undra när jag själv bloggar och utgör mig för att vara en bloggnörd. Men sanningen är att jag kolla på bilderna och läser bildtexten. Resten av vad som står orkar jag aldrig läsa, det är för mycket text helt enkelt.
Men nu har jag i alla fall gjort provet och det är en bra erfarenhet, vad jag har hört^^

Nu ska jag jag klä på mig och dra till Ida, det blir lite folk på hemmagjordpizzakväll.

Imorgon ska jag äntligen masa mig iväg till en fotograf och ta nytt kort till körkortet, jag vet det har gått 2 veckor och jag är lat. Pappa har tjatat som en galning så nu blir han nöjd :P

Hej på ett tag!


Receptinlägg

Just nu är det ingen som svarar mig när jag ringer! Riktigt segt...
Men snart är det lunchrast, ska bli skönt! Har verkligen inget bra att ringa på, allt jag ringer nu har jag redan ringt 2 eller 3 gånger och då har de inte svarat, oddsen att de ska svara nu är ju därför ganska små! Men det innebär tid för bloggning.
Idag är det jag som står för matlagningen till mig och brorsan, ska göra en rätt som jag själv har kommit på, en variant på Taco som är väldigt god :)

Ingredienser:

Köttfärs
Tacokrydda
Tacosås
Nachos
Baguette
Riven ost

Vid sidan om:

Gräddfil
Grönsaker

Gör så här:

1. Sätt ungen på ca. 225
2. Stek köttärsen och häll på kryddan, samtidigt (för oss som kan göra 2 saker samtidigt ;)) gröper du ur baguetten så det bara är "skalet" kvar och rösta det lite lätt i ugnen
3. Bred sedan ut tacosåsen i botten på baguetten
4. På med köttfärsen
5. Krossa nachosen ner över köttfärsen och häll över osten
6. Sen in ugnen tills osten smälter
7. Serveras med grönsaker och grädfil vid sidan om



Japp, jag har tid över så det blev ett receptinlägg ^^

Deactivated card - Activated card

Kom hem från gymmet för en liten stund sen och har precis ätit lite middag.
Nu sitter jag med en kopp varm nyponsoppa och mitt nya bankkort i högsta hugg, här ska aktiveras!
Så där ja, det tog 1 min, väldigt smidigt!

Mer än så ska jag nog inte göra ikväll, ska lyssna på en ny favorit låt (Concrete Angel med Martina McBride, klippet nedan) och spela lite facebook. Imorgon har jag en hel del att göra!

[x] Fixa gymkort
[x] Fixa busskort
[ ] Ta kort till körkortet
[x] Köpa en ny plånbok att ha alla kort, som jag ska skaffa på nytt, i.
[ ] Kolla runt lite om jag hinner
[x/2] Ska även försöka skaffa tillbaka mina andra kort från olika affärer som jag hade innan. Jag är en sån person som alltid ska skaffa bonuskort och grejer så fort jag handlar i en ny affär och jag hade en hel del, och nu får jag börja om. Bara för att vissa Stockholmare inte kan hålla fingrarna i styr!

Aja, kanske kommer ett till inlägg, får se på det!
Annars, godnatt!



Hej dålig uppdatering!

Igår efter jobbet drog jag till Johannes, vi åkte ner till COOP, köpte fruktcoctail och glass, hem igen och såg på Rocky 1 och 2. Så nu har vi resten i den serien kvar!

Dålig uppdatering, det vet jag men jag ska försöka!

Idag ska jag träna efter jobbet och sen hem och vila, det behöver jag!
Vet inte vad det är med mig idag men det är som ett orosmoln någonstans runt/i mig...

En sak jag tänkte på igår var: Varför går pendlarna åt fel håll? Jag kan verkligen inte förstå detta! Är det någon som har någon bra förklaring till detta?


Busskontrollanter

Vilken tur jag har haft nu det senaste när det gäller busskontrollanter! Jag har inte hunnit köpa något kort än så jag kan erkänn att jag tjuvåker för det mesta och ibland betalar jag med sms.

Måndags: Åkte 4 in till korsvägen och precis när jag reser mig upp och ska av ser jag att det är en busskontrollant på bussen och som dessutom gick förbi mig när jag klev på vid krokslätts fabriker.

Tisdag: På vägen till jobbet från Ida kliver två kontrollanter på bussen vid Balltorp och jag, som inte har betalat, skickar snabbt iväg ett sms till västtrafik. Men lite små nervös är jag ändå när han tittar på min biljett och ska upptäcka att jag precis skickat den. Men det han regerade på var att jag skickat fel biljett, jag som är rätt duktig på att charma bussfolk, lyckades få hjälp med att skicka rätt, för det hade jag faktiskt ingen aning om. Så det klarade jag mig undan det med!

Onsdag: Satt på 4:ns spårvagn i morse på väg till jobbet och precis när jag reser mig och ska hoppa av vid krokslätts fabriker upptäcker jag att två kontrollanter precis ska gå på spårvagnen, så där slapp jag undan igen!

Har det inte varit ovanligt mycket kontrollanter det senaste?

Dålig uppdatering

Jag vet att det var riktigt dålig uppdatering igår vet inte riktigt varför det blev så, Bejeweled Facebook tog väl över :P

Igår drog jag iaf till gymmet och körde combat efter jobbet, hur gött som helst och känningar i rumpan har jag idag :)
När jag kom hem sen drog jag och Emma ut på långpromenad, mycket mysigt.
Sen stöp jag rakt i säng och nu är jag tillbaka på jobbet!

Ska strax sätta igång, så vi hörs sen!

Lika som bär

Svennis och kungen
Såg på teve med Sara och Anna för ett tag sen och Svennis kom upp i rutan. Min kommentar var: "Oj titta, där är ju kungen!"




Tomas Ravelli och Samuel Fröler (han i skärgårdsdoktorn)
Igår när vi bläddrade i tidningar pekade jag på en bild och sa: "där är ju han i skärgårdsdoktorn!"
Ida som började gapskratta sa: "näej Becca, det är Tomas Ravelli!"



Vad tycker ni, är de inte lika i alla fall!!!

Godnatt

Nu ska vi snart hoppa i säng och sova, duktigt!
Jag gjorde inte särkillt mycket av det jag skulle ha gjort idag förutom att träffa Ida, det andra hanns inte med eftersom vi hamnade i mega kö på väg till apoteket så det hann vi inte!
Men thai med Ida och Anna blev det!

Men nu ska jag göra iordning mig!

Imorgon kommer ett inlägg; Lika som bär!

Godnatt :)


To do list

[ ] Se till att mamma fixar nytt bankkort eftersom jag själv inte lyckades
[ ] Åka till Vägverket och fixa kort till körkort
[ ] Möta upp Ida
[ ] U-mottagningen

Än så länge inget uträttat ^^

Back to work

Yesyes! 3 minuter kvar tills jag ska sätta igång och trött är jag. Men det tillhör väl måndagar?^^

Vart tog förövrigt det fina höstvädret från igår vägen? Deprimerat regn faller ner nu istället, men det tillhör väl det med!

Jag hade hoppats på riktigt redig träningsvärk idag men nehej, känner lite i ryggen men resten 'klarade' sig. Det innebär väl att jag får lägga på ännu mer nästa gång, roligt det med i och för sig men man kan väl få lite ont för sin möda tycker jag :P


Du vet, du minns :)

When the sun shines
We’ll shine together
Told you I'll be here forever
Said I'll always be your friend
Took an oath
I'mma stick it out 'till the end
Now that it's raining more than ever
Know that we still have each other
You can stand under my Umbrella


Höst!

Min favorit årstid är helt klart hösten!
Att vakna upp en morgon, titta ut genom fönstret och se frosten som har bildats under natten på marken och träden. Se en klar blå himmel med sol lysa upp dagen och reflektera alla fina färgerna som finns på träd, buskar och marken. Alla löv som fått höstfärger och börja falla mot marken.
När man går ut är det kyligt och ett litet rökmoln kommer ur munnen när man andas. Men det är ändå inte så kallt att man fryser ihjäl, bara man är rätt klädd. Den friska luften, fåglarna som kvittrar och alla färgerna ger dagen sin fina omgivning.
Gräset får en matt grönaktig färg som passar perfekt till de övriga färgerna och allt är helt stilla. Det känns som om inget kan störa lugnet som hösten för med sig.
Utan regn och blåst är hösten det finaste som finns!


Så fint


Dagens låt

Brukar inte gilla Mariah Carey så mycket men denna versionen var lite härlig tyckte jag när jag hörde den på radion på vägen hem förut


Vad trött jag blir!

När min plånbok blev stulen förra helgen i Stockholm ringde jag Handelsbanken det första jag gjorde för att spärra mitt kort och beställa ett nytt. Men tror ni det har kommit än? Nej och jag förstår inte handlesbanken.se så jag kan heller inte beställa ett nytt. Så låst man känner sig utan plånbok, utan gymkort (som jag är för lat för att fixa för jag kan inte göra det på de gymmen jag brukar gå till), utan körkort och utan alla andra små kort som tex. H&M osv. Jag vill kunna ta fram min fina plånbok och betala med kort! Det är min högsta önskan för tillfället^^

Nu kom mamma och pappa från träningen, ska nog ner och hjälpa dem med maten, hör sen!

Jösses rekord :D

Jösses vad glad jag blev nu när jag loggade in efter att hela helgen och och redigt dålig uppdatering! Besöksrekord och fullt med kommentarer, vad roligt!
Men då börjar jag ju undra; hur hittar folk mig? Okej, Facebook men de flesta kommentarer var från folk jag inte känner och det är ju roligt! Även om det nog största delen är för egenreklam så gillar jag det ändå :D

Hade en lugn kväll som innehöll film och godis med Hanna, Fidde, Johannes och Erik igår. Vi såg Die Hard 3 och spelade Wii. Något som jag uppenbarligen inte är en mästare på, men övning ger färdighet! Ge mig och Hanna ett litet tag så kommer vi bli mästare!

Vaknade runt 12 hos Johannes och då sopade han banan med mig på Guitar Hero i några timmar tills jag skulle dra och hämta brorsan. Men det slapp jag så det blev träning istället, Body Pump :)
Förra gången bestämde jag mig för att om jag klarar alla övningarna skitbra ska jag lägga på lite på ben, bröst och rygg. Det gjorde jag så idag var träningen maxad, hej träningsvärk imorgon. Gud vad skönt!


Jag har tom fått ihop 2 måltider till nästa vecka med fisk, så duktig har jag varit, och nu längtar jag till jobbet imorgon! Vem längtar till att få gå och jobba? Jag :)
Folket är så underbara där så man kan inte göra annat :)

Ska plocka ihop lite i rummet nu och prata med Ida i telefonen.
Slänger in ett inlägg sen!


Kväll

Sitter hos Anna nu och fikar och myser. Och nej jag är inte osocial, tänkte bara lägga in ett litet inlägg innan jag återgår till de andra!

Vi har haft riktigt intressanta diskussioner, bla kom kungafamijlen på tal igen.

Fråga?

Vem köper preventivmedel till Kungen och Silvia, eller snarare 'köpte'? Och har hon eller han fått kicken nu?



Men nu ska jag återgå till diskussion om varför mörkhyade alltid vinner sprinterlopp, vad tror ni?

Fredag!

Redan fredag, gud vad veckorna går fort!

Igår efter jobbet drog jag direkt till gymmet och körde Body Combat, härligt pass var det. När jag sen kom hem vid halv 9 tog jag lite att äta, borstade tänderna och hoppade i sängen och läste en bok. Det har inte hänt på hur länge som helst och jag somnade klockan 22.00! Hur skönt som helst!

När jag kommer hem nu förtiden har jag ingen lust alls att sätta mig vid datorn, det gjorde jag alltid förut men när jag sitter framför en dator hela dagarna har jag verkligen ingen lust att göra det på min fritid också, vad finns det att göra där som jag inte kan ta när jag kommer till jobbet morgonen efter?
Istället är det skönare att ta vara på sin lediga tid tycker jag :)


Robert är bäst!

Har kommit på att Robert är bäst i världen!

Han är snygg, snäll, rolig, helt enkelt bäst!


Robert borde vara president tycker jag!


Robert <3

Sömndiskussion

Här på jobbet 'retar' de mig för min sömn, eller snarare brist på sömn. Okej, när jag gick och lade mig 5 och sov 2 timmar, då kan jag hålla med dem om att det var dumt gjort. Men jag anser att 7 timmars sömn är ganska lagom. Någon som håller med mig? (kom dessutom på att jag fick 8 timmars sömn inatt)
Det roligaste är att de som är på mig mest (*host* robert *host* hampus) gärna själva sitter uppe till 12-1, och med grundskolematte räknar jag snabbt ut att för att komma till jobbet runt 8.30 så blir det mellan 6 och 7 timmar. Så jag vet inte riktigt om de är männen för jobbet att berätta för mig hur många timmars sömn man behöver!

Eller vad tycker ni? ;) ;D

Godnatt

Sitter i Idas säng nu, vi har precis käkat middag och sett klart filmen. Riktigt härligt!
Funderar att gå ut och gå en sväng för att sen hoppa hyfsat tidigt i säng. Jag måste bli bättre på det här med sömn, annars kommer det inte funka!

Men nu ska jag hjälpa Ida med korsordet^^

Sovgott, hörs imorgon!

Funderingar över kungafamiljen

När vi var i Stockholm gick jag och Ida och funderade på lite saker angående kungafamiljen (jag hade precis upptäckt att vi var nära slottet och var väldigt fascinerad^^)

Här är vad vi funderade över:

1. Om Carl Philip hade blivit en tjej, hade de då fortsätt skaffa barn tills de fick en pojke? De har ju både tid och ekonomiska möjligheter till det.

2. Om första barnet hade blivit tvillingar, vem hade då tagit över tronen? Den som hade bäst betyg, bäst i gympa, sköt bäst älg, klippte banden bäst eller helt enkelt den som ploppa ur först?

3. Har kungen och drottningen fortfarande sex? ...

4. ...isf, vilket preventivmedel använder de? Har Silvia p-piller eller kör de på hederlig kondom? Eller finns det någon speciell metod som just de använder?

5. Får barnen öva på att klippa band när de är små? Om de får det, är det speciella saxar då?



Inget Prison Break för mig igår

Det blev inget Prison Break igår för när jag kom hem från gymmet vid 21-tiden ställde jag mig och gjorde lite mat till idag och sen hoppade jag rakt i säng. Riktigt duktig kände jag mig då!

Lite senare idag, efter jobbet, ska jag hem till Ida och se film mysigt!
Jag måste även fixa ett nytt gymkort eftersom mitt gamla blev stulet. Suck!

Men vi hörs sen!

Dagens/kvällens planer

Vad duktig jag känner mig nu när jag har tagit tag i lite olika saker.
Igårkväll anmälde jag mitt körkort stulet och ska få hem en blankett om ett nytt. Sen nyss ringde jag U-mottagnigen och beställde tid.

Så när jag jobbat klart för dagen tänkte jag först träna och sen slappa framför datorn och kolla på Prison Break avsnitt. De sista, på en sida som jag har hittat genom Anna!
Ska bli skönt och så ska jag försöka sova tidigt! Välbehövt!
Måste även få städat rummet och packa upp från Stockholm-resan!

Stockholms citat, ngn som har mer att tillägga, kommentera!

I bilen på väg upp:
Anna: Det är frost vid vägkanten. Och klockan är... inte så mycket faktiskt!

20 frågor i bilen:
Jag: Är det en kille?
Cissi: Nej
Jag: Är det en tjej?
Alla: Haha, nej det tredje könet!

Jag: Är hon känd för sin musik?
Anna: 
Ja
Jag: Är hon VÄLDIGT känd för sin musik?


I bilen på väg hem:
Jag: Kan jag få en daimbit?
Anna: Visst, vill du ha den i papper eller smältande mellan dina fingrar?




Godmorgon

Sitter här på jobbet och käkar frukost som består av ett grönt äpple, gott!
Ush vad kallt och segt det var att gå upp imorse! Och så låg Johannes kvar och sov vidare, det är aldrig kul att vara den som ska upp först! Kanske framförallt inte efter att ha somnat 5 dagen innan för att gå upp klockan 7. Klantigt!

Men nu ska jag sätta igång!
Hörs sen!

Ja?

Tobbes nästa fråga blev: "Jag har en fråga för jag är sån att först kommer bajset, sen kommer kisset. Hur är det med dig?"


Skrämmande folk på jobbet

Nu börjar de på jobbet skrämma mig, framförallt Tobbe. Han satt och tittade på mig och mitt i en diskussion frågar han: "gillar du att sova". Därefter skulle han förklara anledningen till den frågan och det var för att han funderade på hur jag såg ut när jag är osminkad och ligger och sover. ?

Och sen sitter Robert kramar stolar och dricker rödvin!

Jisses^^

Erkännande^^

För några år sen när min famlij och några andra familjer var nere i Alperna var det diskussion om hockey, och andra sporter eftersom det då var vinter och hockey-VM.

Jag: Jag gillar handboll bäst för planen är så liten och man kan hålla koll på hela spelet utan att bli förvirrad.
Lars (som menar att vi faktiskt bara pratar vintersporter, vilket är det vi gör): "Men Rebecca det är vinter nu"
Jag (tittar oförstående på honom): "Är planen större då?"

Jag var helt säker på att det var det han menade. Ja, detta blir jag fortfarande mobbad för!


Stockholm!

Hemma från Stockholm nu, eller ja, det var jag igår kväll vi 23-tiden men då hade jag inte riktigt blogg i fokus efter att ha kört bil i ca. 6 timmar. Det var en pärs ska jag säga. Efter några timmar började det kännas som om jag precis sett maraton på 5 filmer och ögonen bara vill blunda för att vila en liten stund. Det gjorde jag givetvis inte men det var väldigt lockande! Fick i mig en kopp kaffe på vägen och ut och sprang runt macken med Anna. När jag såg skylten: "Välkommen till Göteborg" blev jag riktigt glad!

För övrigt vet jag inte vad jag ska tycka om Stockholm, själva resan var härlig med vissa undantag.

Vi startade från Göteborg klockan 7 på lördag körde mot Stockholm. Uppresan gick fin fint och vi var framme runt 13-tiden och hittade vårt vandrarhem direkt. Vi skulle inte få vårt rum förrän 15.00 så vi började med att ta en tur i Gamla Stan för lite shopping och cafe.
Men det var när vi skulle gå och handla lite frukost som jag insåg att min plånbok varken låg i väskan eller påsen jag hade med mig. Helvete! Jag och Ida sprang tillbaka till caféet för att titta där men där fanns den inte och vi insåg att den blivit stulen.
Så jag fick ringa och spärra mitt kort direkt och sen till polisen i och med mitt körkort som jag behövde eftersom jag skulle köra hem dagen efter.
Tanten i luren sa att jag absolut inte fick köra, tänk om jag krockade, blev medvetslös och ingen kunde identifiera mig. Vad skulle kunna hända? Hade jag fått sämre vård? Hade jag blivit bortadopterad för att ingen visste vem jag var när jag kom till sjukhuset? Jag tror inte riktigt att detta var ett megaprobelm!
Jag och Ida fick bege oss till Polishuset i Stockholm för attanmäla stölden (kan skriva senare hur polisen har formulerat sig i anmälan).
På vägen mot polisen kom en parad med zombies som blev fysiska och började klänga på mig. Jag, som normalt sett inte har problem med sånt, fick panik. Jag började skrika och gråta och mamma som var i telefon blev arg för att jag skrek och inte sa något.
Ida fick ta över luren och skälla ut henne för att hon skällt ut mig. Tillslut kom vi iaf fram till polishuset och fick gjort en anmälan.
Men det verkliga problemet kom när vi skulle ut och käka och sen festa. Jag hade ju inget leg så vi fick övertala en restaurang om att bara få käka vilket gick ganska bra. Därefter när vi skulle till ett ställe där temat var 90-tal, kom vi på att jag och Sara inte är helt olika. Så som tur var lyckades jag komma in på hennes leg, så kvällen blev lyckad ändå. Men att gå in på falskeg som 19-åring var ju inte jätte peppande och låna över 1000 spänn av Ida på hela resan var inte heller det bästa. Menmen, fanns inte mycket annat jag kunde göra.
Söndagen innebar också lite shopping och glasscafé, Ben&Jerry's, nice. Där satt det en man som konstant sa: "Gode Gud hjälp mig, hjälp, jag behöver hjälp, gode Gud" Lite läskigt!

Men resan överlag var iaf lyckad, sälskapet gjorde det helt klart :)

(Så där Robert, nu är inlägget klart ;))

Dagen citat

Från fisarn (aka Tobbe), precis frågat om han får fisa bredvid mig bara för att och berättar nu vad det är:

"Det är bajspartiklar som bara svävar iväg!"

Har lovat att..

..jag skulle göra ett inlägg, hedrat Tobbes fisar, så här kommer det. Han tycker det är extra kul att jag, som sitter närmast, inte kan känna lukten av dem. Men tydligen gör alla andra det som kommer i närheten^^ Så fräsha verkar de inte vara direkt. Hur kan den lille ge ifrån sig sånna ständigt stinkande bomber? Jag är glad att slippa känna :P
Sen är det ju inte bara fisa han gör. Han står nog för 85% av alla raputsläpp här på kontoret med!



Vår lilla Idol-fis^^


Fredag!

Nu igen, gud vad fort det går!
Ikväll är det after work som gäller och imorgon bär det av till Stockholm, helt underbart! Plus att jag slipper åka tåg hem och komma hem klockan 8 på måndag morgon, istället får jag låna pappas bil så Anna och jag åker hem på söndag kväll.

Hade tänkt skriva ett inlägg igår om mitt och pappas bråk igår kväll, men det orkar jag inte just nu. Det var då, nu är det lite över. Nej, jag är inte arg länge. Iof var jag nog mest frustrerad för att han inte förstod min syn på saker och ting. Men det tar jag någon annan dag, nu ska jag jobba!

Hörs sen!

Ett seriöst inlägg

Jag är en person med väldigt lite tålamod och ibland kan det bli väldigt jobbigt för mig själv och omgivningen. Ibland är det lite väl överdrivet, det är jag medveten om.
Men i vissa fall tar mitt tålamod slut, om man ens kan koppla tålamod till det.
När det gäller att ta in ny människor på allvar i mitt liv tar det väldigt lång tid för mig att acceptera det. Jag anser att tillit och förtroende är något av det viktigaste i en realtion. Men vad som kan få mig att stänga av helt är när någon tar mig för givet eller utnyttjar mig på ett eller annat sätt. För det måste man kunna skilja på; att lita på någon, veta att den alltid kommer finnas där i vått och torrt. Det är en give and take situation. Men tar du någon för givet vet du att du kan göra vad du vill, behandla personen hur du vill och allt är på dina vilkor, då tar du en person för givet och det är även att utnyttja någon, enligt mig.
Jag har varit med om det och jag har gett personer andra och tredje chanser osv. Men det har jag ingen lust med längre för jag anser inte att det är okej.



Snart är det rast och en kopp te, härligt :)

Godmorgon

Kom till jobbet för en liten stund. Har hittat en ny resväg som är sjukt skön! Fick åka Orange Express och sen 4:an, I like!
Så den får jag börja ta, annars har jag inte så mycket mer uppdatering så vi hörs under dagen :)

Träningen var skön som vanligt igår och jag tippar på att den blir lika härlig idag också, sen blir det till att packa klart väskan till Stockholm! Fy vad jag längtar nu!!

Dagens låt

John Farnham - You're The Voice


Dagens 2!

Hörde percis två sanna historier om samma lille 5åring från Jönköping, vi kallar honom Kalle.

1. Kalle och hans familj satt och spelade ett spel där man slår en tärning och får man 6 får man öppna ett paket. Plötsligt ringer det på telefonen och lille 5årige Kalle sprang genast och svarde.
Så hörde de honom säga: "Nej, mamma kan inte pjata just nu föj hon háj sex"



2. En dag ringde det på dörren och lille Kalle sprang för att öppna, där står en neger och söker hans mamma. Så ropade mamma ifrån köket:

"Vem är det Kalle?"
"Ja vet inte men ja tjoj det äj en häst"


(Detta är INTE meningen till rasistiskt på något sätt, om någon känner att detta är opassande eller dyl och vill att jag ska ta bort det så gör jag det omgående!!)


Rast!

Snart 2 arbetstimmar kvar för idag, sen är det träning som gäller och jädrar vad taggad jag är på det, kanske framförallt för att det gick så grymt bra igår :)
Pump som gäller idag!
Och så är det inte fullt så stormigt och regnigt heller, då blir man glad om man vet att man ska åka kollektivt hem ikväll sen!

Men vi hörs kanske ikväll sen, nu är det in på sista rasten!


I-landsproblem; kakelplattor på offentliga toaletter

Jag funderade på en sak när jag var på toa nyss; varför är aldrig golvkaklet och väggkaklet synkade? Var man än kommer och de har kaklat golv och väggar så är de aldrig synkade. Jag lägger ofta märke till det och jag förstår aldrig varför de som lagt plattorna inte lagt dem synkat?
Någon mer som har funderat på detta i-landsproblem? ^^


Det såg lite avancerat ut^^


Günters Korvar

Jag gillar det jag hittills har ringt på. Ett företag hette Günters Korvar men dem hittade jag inte ens ett nr till, men kul namn hade de!
Sen har jag kategori; 'restauranger' att ringa på idag. Frågan är vad man väljer när man ringer en skola och kommer till kundtjänst:
1. Sjukanmälan
2. Rektorn
3. Studievägledning
Vilka vet något om skolan har behov av kvittorullar tror ni? :P

091007

Godmorgon!

Det var något jag tänkte skriva idag men det har jag tappat helt nu.
Iallafall, idag är det onsdag, gud vad veckorna går fort nu förtiden, och denna helgen kommer blir grym!
Starting off med fredag och after work, sen upp tidigt på lördag för att bli upphämtad på Frölunda Torg klockan 8.00. Då bär det av mot Stockholm där helgen ska spenderas, vad jag längtar!
Dock är jag inte riktigt lika pigg på att ta tåget 24.00 på söndag natt för att anlända 8.02 på Nisse Terminalen och dra direkt till jobbet som börjar kl. 8.30, men det är så det är. Det är det värt!

Runt om mig sitter nu 4 killar som fiser ikapp och tycker det är jätte kul att jag inte kan känna deras ljuvliga utsläpp, underbart! Kan inte bli bättre^^

Nu, dags att jobba!

Body Combat!

Fy fan vilket gott träningspass nyss! Trodde inte jag hade fullt så mycket energi men det hade jag och ännu mer när jag gick därifrån. Heltaggad, tom instruktören tyckte jag var grym, då blir man glad!
Och inga bröstsmärtor heller, kan det bli bättre?

Nu sitter jag och försöker få ihop en bra spellista på min iPod till Stockholm, jag har ju ändå en 8:a timmars tågväg ensam hem så då måste jag ha någon form av underhållning!
Snart ska jag hoppa in i duschen och sen sova tidigt, denna veckan ska bli uppladdnings vecka inför helgen, längtar riktigt mycket nu :)


Grym träning!


The Bourne-maraton

Åh vad sugen jag blev på The Bourne-maraton nu! De filmerna är riktigt bra, måste ha ett maraton med dem någon gång snart!
Får bli till nästnästa helg eller nästa vecka när jag är hemma från Sthlm, men snart ska jag ha det iaf!

Någon som är på? :)

Jag försöker komma över mitt beroende

Jag kommer på mig själv med att hela tiden hitta på ursäkter för att jag "måste" plocka upp mobilen och skriva en påminelse eller dyl. Men duktig som jag är håller jag mig undan och skriver upp det jag behöver på en lapp! Ett nytt liv har öppnats sig för mig!

Från ett beroende till ett annat; tänkte på ett av de vanligaste beroendena; rökning. Okej om det är socialt osv när man är på fest, men när vintern kommer måste det ju vara en morot till att sluta, eller när det ösregnar? Vem vill stå ute och plågas för att andas in farlig, äcklig rök? Ja om du är rökare så skulle du gärna få skriva en kommentar om hur ni tänker i de lägena, för jag är väldigt nyfiken på en förklaring till detta.

Härlig gårkväll!

Hade förövrigt en underbar kväll igår med Ida. Åkte hem till henne efter jobbet och käkade middag. Sen lade vi oss i sängen med té, glass och "Skönheten och Odjuret".
Det var då vi började göra planer som presenteras om några veckor, mer kan jag inte säga för tillfället :)

Bota ett beroende

Jag har insett hur mkt tid jag lägger ner på min mobil och kommit fram till att jag måste skärpa mig, speciellt när det kommer till sms:en.
Att alltid vara tvungen att ha den inom räckhåll på 2 dm är inte friskt!
Att skicka över 120 sms om dagen är inte friskt!
Att inte ringa upp när jag har ett missat samtal utan sms:a istället och fråga vad personen ville är inte friskt!
Att minst 2/3 delar av sms:en är är friskt!
Så nu ska jag trappa ner på sms, framförallt alla onödiga och om det är något viktigt ska jag börja ringa för att få tag på personen. För trots att jag sitter i telefon hela dagarna så hatar jag att prata i telefon, speciellt att ringa upp, som privatperson det tycekr jag av någon konstig anledning inte om. Men ja, detta ska det bli ändring på nu.
Jag vill inte alltid vara den som sitter med mobilen framför ansiktet på varje bild som tas osv.

Så nu ska jag lägga undan mobilen och sätta igång med arbetet! Hörs sen!

Dagens kommentar!

Går till Tobbe som säger till en kund: "Du låter lite som Amy Diamond", hela kontoret härde och bröt ut i gapskratt!!

Spårkkunskaper i jobbet

Haft 2 samtal på engelska idag, då inser man hur dålig och otränad man är på den biten! Nästan illa, men att fråga efter kvittorulla till kassan och kortterminalen är inte det lättaste! :P

1 timma kvar, sen hem till Ida, käka middag och kolla film. Mys :)

Vinterförkylning

Systemet på datorn segar till tusen för tillfället så jag passar på att slänga in ett inlägg.
Jag tror den kända vinterförkylningen börjar ingripa på mig och sitter här med mitt te och snuvvar...


Veckans citat: "För att vinna måste du våga förlora"

Disney-maraton

Ja, det blev ju en hel del sömn både fredag och lördag, riktigt skönt var det. Dock blev det inte riktigt lika mycket sömn i natt (ca. 3 timmar).
Jag och Johannes fick för oss att vi skulle uppdatera mig i Disney-världen (har knappt sett ngn disneyfilm när jag var liten). Därför skulle vi se "Björn Bröder 1 och 2" Så vi drog ner för att hyra 2:an eftersom vi redan hade 1:an.
Men när vi väl var där nere var det 5 filmer för 100:-, så vi passade på att hyra Phocahontas, Peter Pan, Den lilla kyckling och Black Water med.
Så från 2 filmer blev det 6, och vi kollade på alla, stolt! Dock slumra jag till vid några enstaka tillfällen^^

Men nu ska jag återgå till jobbet, uppdaterar sen :)

Vilka svin det finns här i världen...

...fick precis reda på att Mike, igår kväll, blev träffad i huvudet av en sten när han och Sara satt på spårvagnen på väg hem.
Sara hörde en smäll och i det nästa ser hon Mike blöda från huvudet. Första reaktionen är att han blivit skjuten. Som tur var var det inte fullt så illa. Men vem fan kastar in en sten genom ett spårvagnsfönster?
Sahlgrenska fick de plocka upp stenbitar ur såret i tinningen.

Ville bara säga att jag inte förstår varför vi människor ska skada varandra hela tiden?! Varför mörda, misshandla, våldta, mobba osv? För tänk efter, det är bara vanliga människor som tar ut ilska på andra människor. Det är ingen annan "onatrulig kraft" eller dyl vi kan skylla på. Det är vi som gör ont mot varandra.
Och jag förstår inte varför, det finns inte en enda bra anledning.
Nej man kan inte gilla alla människor, men man har ingen rätt att göra dem illa för det. Så jag tycker vi ska tänka på det innan vi gör handling av våra tankar.

Men nu ska jag fortsätta med mitt städande!

Zzzzz

Jag lite mer än 11 timmar i natt, riktigt skönt!
Har precis ätit frukost och ska sätta igång med städningen.
Dagens musik som jag städar till är Erik Hassle, fick tipset på jobbet om hans album och det är riktigt bra. Så det är bara att sätta igång!

Hörs sen!



Min favoritlåt på albumet än så länge


Hans audition var underbar


Insikt

Var nog när jag insåg hur extremt envis jag är.
Jag ger mig aldrig, även om jag vet från början att jag har fel. Det spelar ingen roll, jag ska ha rätt ändå och ibland är det bra att vara envis. Men jag känner själv att jag nog är lite extrem.
Jag älskar att ta diskussioner och aldrig ge upp bara för att få stå emot och envisas. Jag vet att det ibland kan vara ett helvete att diskutera med mig för att jag verkligen aldrig ger mig, jag ska ha rätt och jag har rätt! Så är det bara!
Men det ska jag försöka ändra på och förbättra, ta tag i.
Försöka sansa mig och tänka lite innan jag uttalar mig och även försöka inse att jag faktiskt inte behöva ta alla strider, ibland (oftast) leder det bara till bråk.
Så detta får bli veckan tankeställare!

Sinnesro

En lugn hemmakväll idag fick det bli. Nog det bästa jag kunde göra faktiskt. 
Tänkte att jag skulle sitta här en stund tills idolavslutet och sen hoppa i säng. Behöver få min sömn och rätt sinnestillstånd tillbaka. Tror de hänger ihop med varandra och att sova 4 timmar i snitt under en vecka då man jobbar heltid varje dag är ingen bra idé.
Jag vet att jag denna veckan har varit riktigt i obalans och betett mig konstigt men det har sina bidragande orsaker som jag tänker rätta till.
Jag vill just nu hinna med så extremt mycket på dagarna, jobba, träna, träffa vänner m.m. Det kanske har blivit lite mycket nu det senaste och p-piller på det, ingen bra blandning, men det är så det blir ibland.
Därför var nog denna kvällen välbehövlig.

Planerna för imorgon är:

-Städa
-Träna
-Betala tågbiljetten till Stockholm
-Träffa Emma

Inte allt för mycket och om jag bara lyckas sova tidigt så ska jag nog bli en pigg och glad person igen!


Hampus gästblogg! (I-landsproblem)

 
Jaha då har man fått chansen att få prata med folket över denna saken kallad "internet" ... knasigt .
Så att jag kom och tänka på en sak när jag åkte pendeln hem idag till Sveriges metropol Kungsbacka ( OH YEAH ! )
Det var så att pendeln var smockfull ( som vanligt ) och man fick knappt plats att stå upp ...
Då slog det mig ! Fan vilka i-lands problem man har ! Folk klagar fan över alla små saker dom kommer på även jag gör detta.
Så igår när jag kom hem satte jag mig ner och tog en riktig funderare på vettiga saker att klaga på !
Och här är min lista om saker folk faktiskt borde bry sig om istället för saker som "Batterierna i den jävla tv-kontrollen är slut"
 
 
    * Folk som säger "marängswish"
    * Den enorma satsning som gjordes för att lansera cash-korten, en uppfinning som fungerade precis som ett visakort, bortsett från ingenting alls
    * Fjortisar som tror att Philadelphia är ett pålägg eller en film om någon bög
    * Thailands-hypen
    * Att man aldrig någonsin ser några duvungar
    * Gör det själv-systemet i matbutiker, som gör varenda kund till en värdelös kassör/kassörska som i sin tur behöver ha hjälp av andra kassörer/kassörskor när det blir uppenbart att de inte fattar hur man ska göra
    * Svält
    * Det gula livsfarliga gegg som samlas kring öppningen på filpaket
    * Butiker som håller stängt en vardag i veckan, alltid den enda dag då man letat sig dit
    * Människor som äter banan med övernaturligt högljutt smaskande och klickande
    * Folk som köper vatten när de är i Sverige
    * Opoppade popcorn på skålens botten
    * Folk som uppskattar hur MTV har utvecklats de senaste 15 åren
    * Föräldrar som inte hör det genomträngande gnisslet från barnvagnshjulen, vilket säkert plågar barnet oerhört eftersom de utan tvekan hör det högfrekventa oljudet men inte kan förklara det för sina föräldrar.

Fredag!

Igår var det ju lite dålig uppdate här men idag ska bli lite bättre! Jag ska tom ha två gästbloggare här!

Men nu ska jag sätta igång med jobbet, får uppdatera senare helt enkelt.

Gårdagen i korthet

Ja gårdagen var ju inte den bästa, kände mig svintrött så jag höll på att svimma och alldeles gråtfärdig (vet inte riktigt varför), men bröt ihop gjorde jag några ggr...
Och inte slutade jätte bra när jag kom hem, 1 på natten och inser att min nykel ligger i andra väskan, inne i huset. Och reservnykeln har jag, smart som jag är, använt och glömt hänga tillbaka, så den låg fint på mitt skrivbord... Så det blev att ringa över 30 ggr till brorsan innan han väl vaknade och kunde släppa in mig, så där stod jag i regnet och hade det mindre mysigt.

Men jag ska göra denna dagen bättre hade jag tänkt!
Nu är det möte, hörs sen!!

RSS 2.0