Veckans sämsta

Ja det priset tilldelar jag mig själv! Som sagt närmare ju sig Fysik B slutprov, det är söndag och jag har inte börjat plugga än. Jag hade faktiskt gjort upp ett pluggschema! Men då var tanken att jag skulle ha börjat i måndags, det är snart en vecka sen och jag lyckas även nu hitta andra saker som "måste" göras. Det har snart gått två timmaer sen jag gick upp och jag har precis öppnat boken.
Dock är det nog bäst att sätta igång i och med att det är bio ikväll. Jösses vad jag längtar till lovet!

Veckans lista

Denna veckans lista blir min top 5 över filmer!

1. Enough När Slim gifter sig med sin drömkille och senare föder hans barn, Gracie, har hon ingen aning om vem han egentligen är. Men det är när misshandel börjar på riktigt som hon inser att hon och Gracie inte kan bo kvar. Hon bestämmer sig att fly. Dock lyckas mannen alltid hitta henne för att slå igen och igen och igen. När mynidgheterna inte ens kan eller vill hjälpa henne inser hon att det bara finns ett sätt att vinna, slå tillbaka på hans hemmaplan. Slim skickar iväg Gracie och startar sin självförsvarsträning. Tillslut slår hon tillbaka, det finns bara ett sätt att vinna!

2. Titanic  Rose och Jack hamnar, med olika metoder, på båten Titanic utan att veta om varandra men med stora förhoppningar om denna båt som sägs vara den största genom tiderna och den kan INTE sjunka! Roses fästman är även han närvarande vid turen, dock lyckas Jack ändå vinna hennes hjärta. De påbörjar sin hemliga romans som snart är ganska uppenbar. När Titanic senare råkar ut för en olika, krockar med ett isberg, händer det som inte kan hända. Båten läcker för att efter flera timmar sjunka till havets botten. Rose och Jack stannar med varandra till slutet, dock sker det fortare än de någonsin hade trott. 

3. 10 things I hate about you Systrarna Stratfoord är strängt tillbaka hållna av sin pappa, något som storasystern Kat inte har några problem. Bianca, den yngre syster, är skolans populäraste tjej och ser detta som livets undergång. Regeln är att Bianca får dejta när Kat dejtar. Kat däremot hatar killar och gör detta väldigt svårt för Bianca. Tillslut lyckas en kille, Patrik, faktiskt vinna Kats hjärta. Vad hon inte vet är att han enbart bjuder ut henne mot betalning för att skolan snyggaste kille ska kunna bjuda ut Bianca. Men hemligheter kommer alltid upp till ytan, vilket även Patriks gör, och då är den fina sagan inte så fin längre!

4. Cold Mountain När det amerikanska inbördeskrigets börjar flyttar Ada ut på landet med sin far för att få lite lugn och ro. De blir bra omtyckta i staden och Ada faller för mannen,Inman, som jobbar i närheten. Dock rasar hela Adas liv när först Inman är tvungen att rycka ut i kriget och strax därefter dör hennes far. Nu har hon en hel gård att ta hand om, inga pengar eller hjälp. Hon får få hjälp av arbeterskan Ruby och tillsammans lyckas de leva ett hyfsat fint liv, trots att de ser hur mycket kriget påverkar deras omgivning. Inget blir någonsin var det har varit. Inte ens när Inman kommer hem blir lyckan bestående. Kriget och makten hittar dem var de än går och Ada för snart uppleva en större sorg än vad hon någonsin trodde fanns!

5. Green Street Hooligans Green Street Elite kallar sig det gäng som drar runt på Londns gator och närvarar vid varje fotbollsmatch med ett enda syfte, SLÅSS! De lever för sina "matcher", men när Matt träffar ledaren genom sin bror blir det ännu mer allvarligt än det någonsin varit. Matt är från början ganska mesig men eftert allt längre tid börjar hans ilska kontrollera kroppen. Tillslut går det för lång, men han vet inte hur han ska kunna stoppa det. Inte förrän det är för sent!

Veckans citat

Det diskuterades idag vilken läggning vår religionslärare har och det har länge (enligt vissa) har antagits han haft pojkvän och då varit gay.
Men idag framkom det att han hade flickvän i Sthlm.
Rahm: "Ja men jag antog att han var gay efter det samtalet jag hörde på bussen."
Alex: "Jo men jag förstår vad du menar." Han formar något runt i luften med händerna, och tillägger: "Han har liksom en bögig aura!"

Veckans ångest

Ja veckans ångest-pris måste nog gå till skolan! Fysik B slutprov nästa fredag och samhäll så det skriker om det, även detta till nästa vecka. Nu kanske ni tänker att detta borde vara nästa veckans ångest, men faktum är att man borde börja plugga idag. Eller egentligen borde man ha börjat plugga för flera dagar sen, vilket även var min plan. Men ni vet när man sitter där med böckerna framför sig och helt plötsligt finns det så mycket att göra! Städa rummet, trots att man städade det igår (även då, för att slippa plugga), kanske borde man rensa i garderoben eller dricka te och läsa tidningen osv! Att man inte har börjat i tid och vet att det är en fysikbok på 350 sidor man ska ta sig igenom, det är ångest. Jag brukar normalt sett ALDRIG bli stressad över något men nu börjar jag nästan få en liten känning av stress. Men det är bara att bita ihop och komma igen, eller hur?!

Veckans diskussion

Ja då får jag göra detta inlägg som det har snackats om nu. Lite besvikna miner eftersom det inte kom igår.
Jag, Anna, Sofia och Rahm satt igår i cafët och började diskutera analpluggar och det var delade funderingar om vad detta var.
Bla troddes det att det underlättade att använda detta om man behövde göra nr2 men inte har lust för tillfället, då kunde det vara smart att "plugga igen".
Men den stora frågan var ändå, varför skaffar man det? Är det skönt och när ska man ha det?
Tjaa, jag har ju aldrig testat detta själv men vad jag har snappat upp är detta skönt. bla för uttöjning, under förspelet, av analen innan "the big thing is going in".
Men vad ger det tjejer med att ha det där bak? Att killar vill ha det pga att G-punkten sitter där osv, förståeligt, men vi funderade på varför tjejer ville detta. Jag antar att svaret är utforskande, spänning, skönt, en ny upplevelse osv. Det finns många olika tankar kring detta.
Vi satt i alla fall och diskuterade detta en bra stund innan våra individuella val!
Vad är dina egna funderingar kring detta?

Veckans klipp

Veckans klipp: Om ni tittar på detta klipp vill jag att ni lägger märke till en speciell händelse vid 5:35. Titta på Adam som står i dörröppningen bakom tjejen som håller tårtan med alla ljusen. Lägg märke till hans ben!
När jag tittade på denna filmen för några år sen med några kompisar antar jag att jag vid det laget var ganska trött och satt mest och tittade på en fast punkt på teven. Det var då jag upptäckte Adams diskreta tecken till regisören, hans byxor var en aning för trånga.
Vad jag vet är det inte någon mer som har upptäckt detta, kanske är jag den första? Jag tvekar i alla fall på att det är meningen att han ska göra så på filmen. Ni får titta och bedöma själva!




Veckans gammalt inlägg

Ja, för er som inte visste hade jag ju en annan blogg innan denna. Men jag bytte eftersom mina föräldrar hittade den och började läsa, vilket gjorde att jag inte kunde vara lika privat som jag önskade. Men jag tänkte nu köra "Veckans gammalt inlägg" där jag rotar i min gamla bloggs arkiv och publiserar det här.
Denna veckans inlägg kom jag och tänka på när jag var påväg hem från gymmet på Orange Express. (Jag varnar för en förskräcklig svenska, kopierar direkt!)


Enbent blottare på Orange Express! 2008-08-25 @ 22:30:44

Det är vad jag fick utstå idag iaf...
Stod först och väntade på bussen på Frölunda Torg. Då kom det fram en man på kryckor med ett ben och öl i handen, ngt full redan. Han frågade om jag hade lust att vara lite dum.
Jag flyttade på mig och gick sen på bussen så fort jag kunde.
Tyvärr satte han sig på sätet snett bakom. Jag skruvade upp volymen på högsta på iPoden.
När jag kastade en snabb blick bakåt såg jag att han hade handen innanför byxorna över den mellersta delen om man säger.
Bara detta tyckte jag känndes, inte jätte illa men lite irriterande. Några minuter efter har han knäppt upp helt och visa en ngt hårdnad under gråa kalsonger.
Ca. 5 min efter det har han tagit fram hela "härligheten" som står i giviakt. Så där satt jag, närmast, medan han satt och pillade och luftade sin lilla kompis.
Som tur var för mig kom det på lite folk som satte sig framför honom. Då hade han lite vett och stoppade tillbaka den.
Men ändå, inte varje dag man tror det ska hända...

Aja, natti natti


Veckans förtydligande

För att förtydliga så gäller "Veckans Horoskop"  för den kommande veckan. Alltså gäller det jag skrev igår för denna veckan, vecka 13!

Veckans Horoskop 3


Denna veckan kommer se bra ut för dig båda ekonomiskt och relationsmässigt. Men tänkt på att andra kanske inte alltid uppfattar din positivitet.


Din lojalitet spelar in extra mycket denna veckan och den kommer sättas på prov. Våga visa dina avsikter, det vinner du mycket på!


Du kommer vilja lätta ditt hjärta i en viss situation men något håller dig tillbaka.Våga lita på personen som frågar hur du mår, det är mer än en vänlig gest.


Det händer väldigt mycket hos dig denna veckan och du har svårt att få ihop ditt schema. Tänk på hur andra uppfattar dig när och att du avsätter lite tid till dina vänner i ditt fullspäckade schema.


Du har under en längre period ägnat en viss del av din umgängeskrets väldigt mycket uppmärksamhet. Ta vara på helgen och umgås med andra vänner men gör även precis vad du själv känner för!


Andra har just nu väldigt svårt att hänga med i ditt tempo, de har svårt att förstå din rastlöshet. Den här veckan är ett perfekt tillfälle för dig att varva ner en nivå.


Har du mycket att fundera på för tillfället? Varför inte bjuda hem en god vän eller partner till helgen för att styra bort tankarna lite och bara leva i nuet?


Detta är en bra vecka för dig och helgen bjuder på nya, spännande umgängen och upptäckter.


Du vill väldigt gärna hjälpa andra men tänk på att det ibland kan verka som om du är lite för påstridig och lägger dig i fel diskusioner.


Lördag kommer vara din dag denna veckan! Gör något romantiskt med din partner eller skäm bort dig själv med lite god mat och trevligt sällskap!


Har du någon viktig uppgift du ska ha gjort denna veckan? Plocka fram din flitighet och få den uträttad med en gång. Då får du mer tid över till det roliga!


Du med din godhet och snälla sida kan upptäcka en nye bekantskap, som faktiskt inte är så långsökt som det från början verkar vara!

Veckans fundering

Jag och Anna satt igår i hennes kök och snackade. Jag började då fundera på en sak jag har gått och tänkt på länge. Ni vet vintersporten Bob där man åker på en platta, som en slags pulka, runt på en isbana. Hur sjutton kommer man på att man vill hålla på med den sporten?! Jag menar, jag kan förstå fotbollsspelare som spelar fotboll när de är små och sedan fortsätter med det och blir duktiga av all sin träning, även tennis, hockey, basket, handboll osv förstår jag. När man är liten testar man ju olika sporter och ofta hittar men den som passar sig själv bäst. Men när det gäller Bob, är det personer som när de var små tänkte: "Vad mycket bättre jag är på att åka pulka än mina kompisar, jag tror ska börja åka Bob!" Eller hur går funderingarna när det gäller den sporten?! Det finns ju också en-manna-bob och fler-manna-bob, är det de som var extra bra på att åka pulka tillsammans med andra som kör på mångsporten? Håll med om att man undrar lite!
Om ni vet någon som åker Bob får ni gärna säga till mig! Jag hade tänkt faktsikt att jag skulle ta reda på detta och sen berätta om min "intervjuv" med denna intressanta person. Skulle ni vilja det?


Vad tänkte han på?!

Veckans lista

Denna veckans lista blir en låtlista!

1. God Damn You're Beautiful - Chester See
2. Come On Get Higher - Matt Nathanson
3. You're God - Vertical Horizon
4. Sick Cycle Carousel - Lifehouse
5. Shadow - Red
6. We Belong Together - Gavin DeGraw
7. Let Go - Janet
8. Crossroads - Tracy Chapman 
9. One Step At A Time - Jordin Sparks
10. Only Folling Myself - Kate Voegele


Veckans diskusion

I och för sig har denna diskusionen pågått under flera veckor och borde heta "veckornas diskusion!"

Jag fårgar er, heter det svensklärare eller svenskalärare? Jag hävdar att det heter svenskalärare men Anna är trotsig och säger att det heter svensklärare. Hon säger att ordet syftar tillbaka på ämnet. Men min nästa fråga är då: 'har jag någonsin haft ämnet svensk?! Nej för jag brukar kalla det ämnet för svenska". Och vad kallar man en lärare från norge som är lärare i svensk(a)? För det skulle i så fall bli en norsk svensklärare och att vara en norsk svensk(-)lärare låter för mig konstigt.
Annas andra argument är att man ibland tar bort bokstäver och jag undrar, 'sen när'? Jag säger aldrig gymlärare, det skulle antagligen tolkas fel vilket är precis liknande feltolkning jag gör när det kommer till svensklärare!

Anna
du ska inte känna att detta var ett personangrepp mot dig. Du är vårt svenskageni (eller säger man svenskgeni?) Men jag var ju tvungen att blogga om det när vi snackat om det så mkt!


Veckans citat!

Eller dialog om man vill kalla det så.
Vi ska precis gå till bamba och Sara inser att hon har glömt matkortet.

Sara: Cissi har du Einars matkort?
Cissi: Näe...
Einar (som kommit upp bakom dem): Nej men jag har ju det.

Det roliga kan vara svårförstått men jag fick från olika håll push om att lägga ut det som veckans citat, så här är det!

Veckans modemiss

Jag och mina vänner har nu i fyra dagar studerat en tjej i skolan. Hon har varje dag haft på sig en tilldragande outfit! Ett plåster på varje kind! Inte speciellt snyggt men frågan är ju om det faktiskt döljer sig en riktigt aggressiv finne under ett av dem eller rent utsagt båda. Ett annat alternativ är att hon försökt efterlikna Nelly som iprincip uppfan det fantastiska med plåster på kinden. Jag personligen antar att det finns något annat motiv än att hon faktiskt tycker att detta är snyggt, emn helt säker kan man inte vara!


Nelly med plåstret på kinden

Veckans finaste

Det absolut finaste denna veckan måste ju, förutom det underbara vädret, vara stjärnorna! Jag har varit ute och promenerat några dagar i rad nu och stjärnorna har lyst lika klart varje kväll. Hur underbart som helst att bara gå under stjärnorna. Väldigt skönt och fridfullt på något sätt. Tyvärr är min kamera på lagning och det blev därför inga kort och kommer nog inte bli det på ett tag.
Annars hade nog veckans kap även kommit denna veckan, eftersom jag köpte lite basplagg som trosor (ni som känner mig vet hur jag älskar att gå på H&Ms trosavdelning och välja!). En snygg t-shirt med trycket "Look into her eyes and read the answer to her question... 'can any man be trusteted'", ett par billiga skor och strumpbyxor även detta från H&M, det gäller att passa på när det är rea!

Men nu ska jag låta Ida sova och själv sätta tänderna i lite matte. Godnatt!

Veckans klipp

Ja då är det dags för mig att sattsa här igen, men denna gången kommer jag presentera lite annat än bara vad som händer i mitt liv. Detta var Annas idé och vi får se hur länge jag står ut. Men vi börjar med veckans klipp.

Veckans klipp: Det var favoriten när det kom och det är även det nu! För er som inte orkar se hela eftersom starten kan tyckas seg, ni kan kan spola fram till 0:40 det är där Olga tar Idol till en ny nivå!


RSS 2.0