Musik

Jag har blivit lite halvt galen i Ron Pope han har en riktigt skön röst. Sitter och lyssnar igenom alla hans låtar nu i väntan på att de andra ska komma. Det är sådan musik som man kan ligga i sängen och bara slölyssna på.
Förut när jag lyssnade på den sortens musik blev jag alltid deperimerad. Men nu har jag inget att vara deperimerad över  och då blir all musik så mycket bättre. Så för att inte förstöra all musik: var inte deperimerad, det slösar på både energi och tid!

Men nu kom Ida och Rahm, dags för fotografering!

Twilight

Sitter nu med en enorm träningsvärk i triceps, rygg- och bröstmusklerna, riktigt skönt efter att inte ha tränat på ett tag.
Filmen igår, Twilight, var helt okej men jag tycker nog boken var bättre. Det som var dåligt i boken förstärktes i filmen. Jag tycker inte den var speciellt verkligehetsbaserad, okej det var vampyrer med. Men bortset från det tycker jag det inte riktigt stämde när huvudpersonerna blir nästintill beroende av varandra efter bara 10 minuter av filmen. Men annars var den bra antar jag.

Aja, snart kommer Ida, Rahm och Sara för att ta kort till Idas företag. Jag länkar hennes sida igen när bilderna har kommit upp.

"Ska man koppla in DVD:n?"

Gårkvällen blev mycket trevligare än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag skulle få sitta med en enkel film och sova tidigt, så blev det inte. Caroline fick idén att vi skulle titta på film tillsammans istället, så jag hoppade in i bilen och drog till henne. Vi drack té och tittade på Tretton, tidernas värsta fjortisfilm men vi kunde ju skratta åt den i alla fall. Det var mycket trevligt.
Dock tog det henne ca. 7 minuter innan hon lyckades starta DVD:n:
- Hon gjorde det vanliga felet att trycka på fel knappar.
- När vi frågade hennes syrra, konstaterade även hon att det inte gick. "Men vänta lite? Man kanske ska koppla in DVD:n till teven också?"
- Därefter var det dags att trycka på knappar igen, men att rikta kontrollen åt fel håll och tro att det ska gå är kanske att tro lite för mycket på det tekniska?

Det var en härlig kväll, fast kall.
På vägen hem var jag snäll!

Men nu ska jag göra iordning mig för att åka till Ida, vi ska plugga matte (jag ska vara lärare!). Därefter blir det träning och senare bio. Jag älskar att ha lov!

Ytterligare en dag på mellandagsrean

Denna dagen tillbringades på stan med Caroline. Vi promenerad runt och sickasackade mellan allt folk som var där i stress för att hitta det bäsat och billigaste plagget på rean! Dessvärre hittade varken jag heller Caroline något. Efter en del pendlande fram och tillbaka satte vi oss på Supersushi för lite lunch och sen var det dags att bege oss hemmåt. En riktigt trevlig dag helt enkelt!

Vad händer ikväll då?
Jag tänkte bädda ner mig i soffan och titta på morgondagens avsnitt av Prison Break, eftersom jag kommer missa det i morgon pga bio. Vad gör man inte för "veckans höjdpunkt"?

Vi hörs!


Veckans Horoskop 2


Din envisa förmåga kan iband vara till din nackdel. Kanske har du en konflikt pågått under en längre tid då du vägrar att ge med dig. Vill du fortfarande ha denna konflikten eller kan du tänka dig att t'nja på gränserna?


Du utforskar just nu hur din omgivning ser ut att förändras. Det som kan verkar trögflytande kasnke i själva verket går fort för den andra parten. Tänk på att vi alla är olika och ser på händelser ur våra egna synvinklar.


Har du glömt en väns födelsedag eller vet du att det är någon du helt enkelt försummat. Försök visa ditt intresse så denna person inte tar avstånd helt i fortsättningen.


Just i ett visst ämne har du den senaste tiden varit lite väl ivrig. Vad sägs om att använda den ivern till något annat där du kanske kan få ut något av det?


Kan en missuppfattning bara vara en missuppfattning eller är det något mer? De som har fått dig att tvivla menade formodlingen inget illa, konfrontera dem.


En person du precis har lärt känna kan ha svårt att alltid förstå att dina avsikter är goda. Försök bevisa detta, kanske över en fika i stan?

 
Tänk över vilka signaler du vill att folk ska få från dig. Vissa saker kanske är mer uppenbara än vad du vill tro. Dölj dig inte bakom din överaktivitet, dina vänner vill höra vad du har och säga också.


Du kan hamna emellan två vänner som har en konflikt. Ta på dig ledarrollen och lägg in ett gott ord för båda parterna, var vaksam dock, så du nite hamnar i kläm allt för mycket!


Även om du ofta är den som tänker rationellt och sansat kan det ibland gå lite till överdrift. Se inte allt med ditt kritiska öga, försök göra någotpositivt av det istället.


Du är duktig på att fundera och överväga innan du ska agera. Ett beslut du kan komma att ta behöver din förmåga att kunna avvakta.



En person du har ett tydligt intresse för kan för tillfället visa andra tecken än dem du förväntar dig. Bli inte alltför svartsjuk, den andra personen aknske enbart testar dina gränser.



Du har en bra period då du känner att allt flyter på och du lyckas hålla dina motstånd på en bra nivå. Kanske kommer ett förslag som inte går enligt dina planer. Kan du lyckas hålla ditt goda humör på topp samtidigt som du tydligt visar din ståndpunkt?

Glöm inte!

Just det, idag kommer nästan veckas horoskop. Glöm inte att titta in för att läsa ditt!

Vilken film/serie lipar du till?

Ja det har nästan blivit en liten diskussion om vilken film man lipar till om man läser kommentarerna till mitt inlägg: Lipar du till Lejonkungen. Tänkte att jag därför kunde göra ett erkännande, jag lipar som en barnunge till Extreme Home Makeover. Jag tycker själv det är ett otroligt löfligt program med Amereikanare som springer omkring, skriker och slår sönder saker. Kanske är det det jag gråter till? Eller snyfthistorierna som de har diktat ihop. Jag gråter verkligen aödrig till andra sorgliga filmer då det nästan förväntas att man ska gråta, nej då skrattar jag. Men till ett amerikanskt hus-renoverings-program, då gråter jag! Tragiskt? Lite.

Vilka filmer/serier lipar du till? Rahm nu är det meningen att du ska göra ett erkännande du med!


Så sorgligt!

Lipar du till Lejonkungen?

Det blev ingen vidare utgång för mig. När jag ställde mig upp kändes det som om huvudet skulle sprängas. Därför sitter jag här ännu en dag, tycker synd om mig själv. Men snart kommer Ida och Rahm och livar upp stämningen!

Dessutom har jag nu tittat på Lejonkungen 1 och 2. Jag var tvungen att se efter vad alla snackade om när de säger att de gråter till filmerna. Jag kan inte förstå det alls. Jag tycker synd om er som gör det, fjortis kanske?

Mellandagsrea!

Jag gillar det! Speciellt när det inte är allt för mcyket folk i stan. Lyckas man bara undvika Nordstan där alla är eftersom de har fått för sig att allting finns där. Jag lyckades hitta så mycket roligt, orkar inte lägga in bild eller rabbla, emn helt klart nöjd.

Nu är det snart dags och sen ska jag förstöka pigga till mig för utgång, vi får se hur det går med det! Ha det fint!

Frisk!

Förutom att jag inte har någon aptit alls är jag återställd från den lilla matförgiftningen, mycket skönt.
Men jag tänkte lägga in en liten hälsning till Cissi som fortfarande är sjuk och idag har 41°. Krya på dig!

Annars blir det en dag till att ta det lugnt och dricka mycket vatten. Kanske tom läsa lite? 

Ska städa i ordning lite nu. Vi hörs lite senare!


Matförgiftning

Ja det är iaf vad jag misstänkts ha. Med tanke på att Emma också har legat hemma i masjuka och (enligt min bror) vi åt ägg som inte var allt för bra i måndags när vi bakade.
Klockan 16.00 när min famlij kom hem och väckte mig, jag missade Kalle Anka men hann med en del andra teve-program, hade jag fortfarande bara fått i mig några klunkar vatten. Emma gav mig tipset om att dricka cola. Jag hatar läsk i vanliga fall, men just nu är det det enda jag kan få ner. Dock har inte llamåendet försvunnit.
Men jag hoppas att ni alla har haft en grymt fin jul, även om vi inte fick snö som de lovade!

God Jul och magsjuka!

Min familj har precis gett sig iväg till kusinerna, jag fick dessvärre stanna hemma pga magsjuka! Passande och lagom till jul. Det lär bli lite ensamt i de följande timmarna men som tur var är julen americanarnas favorit och de proppar teven full med program om julen och glitter.  
Har precis titta på Top Model och just nu går ju Ronja Rövardotter, hur mysigt som helst förutom att jag får såringa på toan titt som tätt. Detta var inte riktigt vad jag hade planerat men förhoppninngsvis är jag frisk i morgon igen!

Men ni får ha en supertrevlig julafton så hörs vi!


Vår gran är fin i alla fall!

Dan' före doppar dan'

Eller är det det? Jag är inte specielt duktigt på vilka dagar som är vilka och vad de heter. Idag är det i alla fall dagen före julafton. Jag och min bror satt precis och pratade om att det inte alls är samma känsla med julen längre. Vi kom fram till att vi är i ett "mellanläge" just nu.
Det pirrar inte längre i magen och man räknar inte timmarna tills man får öppna alla paketen. Jag minns hur själva julafton var. Alla barnen åt fort, tittade på Kalle Anka och satt seda förväntansfullt och tittade på hur de vuxna åt och åt och pratade och pratade. Det tog aldrig slut!
Sen kommer den fasen jag är i nu. Det är mer mysigt med jul och gemenskapen, allt är inte presenterna. Sitta och prata är också härligt.
Fasen efter detta är den "vuxnafasen" då man ska vara stressad och springa omkring för att hitta alla julklappar, all julmap och pyntet. Alltså stressfasen.
Föredrar nästa som det är för mig nu då man kan se julen som en trevlig tid istället. Det mest fantastiska är ju faktiskt ledigheten. Men även det mysiga med snön (när den väl kommer) och promenare i stan och titta på allt julpynt överallt. Det ska gärna vara kallt och fina lampor. Det är jul för mig!

Man får heller inte glömma att längta till de gånger man under det kommande året ska få åka skidor! Min start blir vecka 7!


Jul på Liseberg!

XS FOR LIFE

Så heter Idas företag. Om du klickar här kan du kolla in hennes hemsida där du kan beställa varor från hennes klädkollektion. Du kan välja på hoods, t-shirts eller linnen. Alla med tryck (jag har gjort ett av dem). För tillfället finns inga bilder men de ska komma upp inom kort. 
Vad som skiljer hennes shop från t.ex. H&M är att det endast, än så länge, är en nätbutik och säljer endast ekologiska kläder. Vill du veta mer kan du klicka in dig på hennes sida och läsa mer om detta.

God morgon!

Hoppas ni sovit gott. Det har i alla fall jag gjort, och länge! Sov utan avbrott i 10 timmar, välbehövt. Jag ska snart bädda ner mig framför soffan och titta på lite teve och kanske sova lite till?
Tänkte påmina er om att titta in lite extra på min blogg idag eftersom jag kommer göra mitt första reklaminlägg. Vad jag gör reklam för får ni se då, men missa inte det!

Men nu börjar "Våra Bästa År", tidernas värsta serie men den är underhållande och man kan ju få sig ett litet skratt när de, som Sara uttryckte sig, jämt pratar med sig själva.


Bilderna

Ja då slänger jag in några bilder från baket som jag har snackat om nu.


Degen var ganska hård i morse när vi tog ut den, antagligen
en halv liter mjöl för mycket. (Vi tog 2 liter när det skulle vara 1,5)
Jag tänkte först micra den men det gav vi upp.


Men resultatet blev bra!


Här har vi det omtalade huset. Fint va?!
Med balkong och allt!

Tänk att jag har gått i skolan i snart 12 år!

Kom precis hem från Emma och håller fär tillfället på att föra över bilder från kameran till datorn, snart får ni se vårt fina pepparkakshus!
Det verkar också som att jag har dragit på mig en rejäl förkylning som långsamt bryter ut, steg för steg. Just nu är det samma känsla som när man har badat i en pool och fått för mycket klorvatten i näsan. Men det går väl över antar jag, som det alltid gör.
Snart ska jag dock gå ner och göra mig en kopp té och ta en clementin, för att sedan bädda ner mig framför teven och titta veckans avsnitt av Prison Break. Får se om bilderna hinner laddas upp innan, annars får ni se dem efter.

Bredvid mig på skrivbordet ligger en hel hög med broschyrer från olika högskolor i Sverige. En av de saker jag ska jag göra under lovet är att gå igenom dem och resan ut vad som är intressant. Min plan är egentligen att efter gymnasiet jobba i ett halvår och sen antingen bli skidlärare någonstans eller åka till alperna och bli reseledare. Det verkar så enormt kul och om Malin är på kan det bli helt fantastiskt. Men så är det ju det är med lågkonjunkturen  som kan försvåra det en aning. Därför är det alltid bra att ha en backup plan, dvs veta vad man vill plugga vidare till och var. Resandet och det roliga kan man ju ta när det blir bättre tider. Bara jag gör det är min tanke, bara jag får lite egentid att inte arbeta och plugga utan bara ägna lite tid åt mig själv och det jag vill. Jag har ju trotts allt gått i skolan i 12 år i rad, man tröttnar lätt. Det vore ju härligt att kunna ta den tiden efter dessa 12 år och undertiden samla ny kraft för att året efter ge allt och verkligen vilja det man håller på med.

Nu kom bilderna, ska ladda upp dem snart. Vi hörs!

Filmer utan egentlig betydelse.

Ligger just nu i Emmas bäddsoffa och vi tittar på en film som ingen av oss egentligen förstår särskillt mycket av. "The List" och igår såg vi en annan film som var ännu värre, "Cash Back". Vi har ägnat hela dagen åt att baka pepparkakor och tom gjort ett pepparkakshus. Jättefint med tanke på att det var första gången bågon av oss gjorde det.

Men nu ska jag återgå och försöka koncentrera mig för att förstå vad den handlar om. När jag kommer hem sen lägger jag upp bilder på vårt fina hus!


4:e advent!

Jag ska alldeles strax ge mig iväg ut i det "underbara" vädret vi har här i Göteborg. Regn och blåst, när kommer julvädret med snö och kyla?!
Det är dags för mig och Emma att fixa ihop lite deg och kanske även hyra en film? Alltså en riktigt mysig sista advent!

Vi hörs!


Veckans Horoskop 1


Denna veckan kan du ha svårt att släppa taget om något eller något som du länge har funderat över. Kanske kan du försöka ge det lite tid och mycket kan komma att lösa sig utan att du behöver göra speciellt mycket.


Du kan nyligen ha fått tillskott i din bekantskapskrets men du har svårt att låta han eller hon komma dig inpå livet. Våga ta chanser, personen vill lära känna dig och kanske kan denna veckan vara ett ypperligt tillfälle för dig att visa ditt rätta jag.


Du vill vara alla till lags men samtdigt göra allt du själv vill. Var försiktig så det inte stiger dig åt huvudet. Ta den här veckan till att kanske reda ut någon gammal konflikt.


Vissa beslut du har fattat den senaste tiden har gått lite väl fort. Därför kan du ta denna veckan till att fundera och få ordning på tillvaron.


Kanske har du tagit på dig lite för mycket ansvar i ett visst ärende? Låt någon annan ta hand om vissa delar, båga lita på din omgivning. De vill också hjälpa till lite.


En diskusion kan dyka upp denna veckan då du och en vän är oense. Stå på dig och behåll din åsikt, men lyssna också på vad den andra har att säga.


Du kan ha det lite hektiskt just nu då det händer mycket runt omkring dig. Låt andra se din känsliga sida, det kan hjälpa dig, istället för att hålla uppe en lite hårdare fasad.


Du kan ha en pågående konflikt med någon i din närhet och du har svårt att ge med dig. Fundera för dig själv vilken metod som är mest fördelaaktig nästa gång du resonerar med denne personen. Kanske har han eller hon faktiskt en bra idé, var inte så envis.


Även om det alltid har varit på ett visst sätt kanske du ska försöka tänka i nya banor. Du kan upptäcka att ett nytt sätt ger dig personlig fördel.


Du kan få ett förslag som du överväger hur det är bästa att aggera. Men dröj inte för länge, personen som gav förslaget kan tröttna.


En person kan komma och kritisera dig för något du själv är väldigt nöjd med. Behärska dig och gör inget förhastat. Det kan vara exakt den reaktionen personen i fråga är ute efter. Svarar du med tystnad kan det ge vinnande effekt.


Den senaste tiden kan du har varit ur balans och din omgivning har svårt att förstå. Kanske har du en tid då du vill ta det lugnt och reflektera över dig själv. Låt andra förstå vad det är du vill.


Dagens?

Jag har funderat lite på vad jag skulle kunna göra för att göra just denna bloggen lite mer intressant. Vissa har "Dagens Outfit" (Rahm kör "Gårdagens"), vissa kör spellistor, andra använder sig av tävlingar etc. Och jag kan inte komma på något alls! Kanske ska jag ha en anmäl "Dagens..." som kan innehålla vad som helst.

En fundering jag har är att ha "Veckans hororskop".  Tänkte starta idag och ha en varje söndag inför kommande vecka. Vi får se hur länge jag orkar det!

Jag har inte 6 fingrar på en hand!

Min plan för dagen var att sova länge, det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vaknade vid 9 och kunde inte somna om. Nu har jag därför redan ätit frukost och som vanligt hamnat framför datorn.
För tillfället försöker jag lära mig lite gitarr vilket faktiskt går bra. Fast jag får nog ta hjälp av mamma när jag ska spela F, enligt  en sida jag har hittat måste jag ha 6(?) fingrar för att kunna spela det.
Vid två-tiden ska jag sen iväg för lite träning om nu min hals vill tillåta det. Och sen ska jag hem till Emma för veckans andra pepparkaksbak. Vi har detta året bestämt oss för att göra egen deg, vilket ingen av oss har gjort förut. Dessutom ska vi göra ett pepparkakshus som vi heller aldrig har gjort. Själva baket kommer ske i morgon, idag är det deg-fabrik som gäller.

Men nu ska jag återgå till min gitarr. Ni får ha en bra dag!



Någon som förstår detta?

Vad har hänt ikväll då?

Jag bestämde mig för att ta en lugn kväll hemma med en film och en kopp té.
Eftersom jag inte fick se den igår bestämde jag mig för att se "Another Cinderella Story". Vad ska man säga om den? Den hade nog varit mer uppskattad igår än den vi såg. Dock var den som en äkta fjortis-film ska vara: förutsägbar, fjantig, en "ful" tjej som blir tillsammans med skolan snyggaste killar och arga tjejer med rosa kläder! För att inte glömma balen och när "den fula tjejen" både kan dansa och sjunga.
Perfekt för en kväll att inte göra någonting alls!

Men nu hade jag tänk krypa i säng för att sova ut ordentligt och förhoppningsvis bli frisk i halsen. Det är ju en del som ska uträttas i mogron med,  men där är plugg borttaget från listan!

God natt!


"Another Cinderella Story"

Ny VS gammal

Nu är den nya designen ganska klar. Vad tycker ni? rosa eller lilla, grå, svart, brun?


VS

Längtan till rean!

Är det någon mer än jag som längtar till mellandagsrean?! Då man precis fått julklappspengar till att bara slänga ut på nya utreade kläder! Det ska bli så skönt att kunna rensa upp lite i garderoben och få in lite nytt. Min mamma lär väl skaka på huvudet åt mig som hon alltid gör när jag kommer med något nytt eftersom hon anser att jag köper nya kläder varje dag. Men har man pengar och sparar får man väl lägga resten på vad man vill? Så resonerar jag i alla fall.
Viss väljer att lägga pengar på smink, andra dataspel och vissa, som jag, kläder! Prioriteringar min vänner!

Pepparkaksbak och film!

Igår var det pepparkaksbak som gällde, även för att fira att det är lov! Vissa kakor blev mer eller mindre bränada, men dagen/kvällen blev väldigt lyckad och enormt mycket bättre än förra året! Vi gav oss inte heller på allt möjligt som tillhör julbaket utan nöjde oss detta året med pepparkakor.
Vi hann även med att titta på en film "The Blueberry Night" hette den, rekomenderas ej! Efter 1,5 timmar satt vi och hoppades på att den skulle vara slut. Nästa gång väljer jag film!


Gråsvarta av mjöl och bränt!


Men vissa blev fina med glassyr!


Julklappsutdelning, Ida vet vad min stora passion är!

En ny blogg igen!

Ja då var det dags för mig att skapa en nya blogg. Den finns flera anledningar och en av dem var att mitt förra namn (läs rebeccamarialinnea) var lite för långt. Jag har därför kortat ner det.
Designen är lika rosa som den var på den förra, inga störra skillnader där alltså. Däremot kan jag lova att det ska bli ändringar på detta inom lovet, behöver bara få lite insperation.
Glöm heller INTE min och Rahms tävling! Först till 30 unika besökare vinner! Denna gången ska jag vinna!

RSS 2.0