Dinkelbröd

Då var mitt goda bröd klart!
Här är receptet som jag tagit härifrån: http://www.recept.nu/1.36152/renee_voltaire/matbrod/mjol/dinkelbrod

Ingredienser

50g jäst
6 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
ca. 15 dl siktat dinkelmjöl
1 dl blandade frön

Gör så här

1.
Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
2. Häll vattnet över jästen så den löses upp och tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.
3. Rör ner mjölet lite i taget, det ska vara ordentligt klibbigt, och låt det jäsa i 45 min.
4. Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper, häll på fröna och låt det jära i 20 min. Sätt ungen på 175 grader.
5. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca. 40 min och låt det svalna på galler


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0